В МОЗ України презентували Проект Закону "Про загальнодержавну Систему надання екстреної медичної допомоги"

img

В МОЗ України презентували Проект Закону "Про загальнодержавну Систему надання екстреної медичної допомоги"Сьогодні, 21 травня 2010 року, в Міністерстві охорони здоров'я України презентували Проект Закону України "Про загальнодержавну Систему надання екстреної медичної допомоги". Даний Проект закону - логічне продовження наказу МОЗ України від 01.06.09 № 370 "Про створення Єдиної Системи надання екстреної медичної допомоги".

Міністр охорони здоров'я Зіновій Митник, відкриваючи щотижневу апаратну нараду в МОЗ України, засвідчив, що цей проект закону на сьогоднішній день є вже напрацьований, погорджений із всіма відомствами, центральним апаратом, і зі всіма обласними державними адміністраціями. Відповідно, це говорить про те, що над розробкою Проекту працювала вся Україна.

"Перед тим, як подавати Проект "Про загальнодержавну Систему надання екстреної медичної допомоги" в Кабінет Міністрів України та передавати потім до Верховної Ради України ми презентуємо його на апаратній нараді в МОЗ України. Після сьогоднішньої презентації ми будемо представляти його у присутності віце-прем'єр-міністра України Володимира Семиноженко, начальників головних управлінь міністерства охорони здоров'я України та головних лікарів всіх центральних районних лікарень на Всеукраїнській нараді, яка відбудеться 27 травня в місті Житомирі", - підкреслив Зіновій Миколайович.

Як стало відомо, Наказом затверджено норматив надання екстреної медичної допомоги в межах 10-хвилинної транспортної доступності в містах та 20-хвилинної транспортної доступності у сільській місцевості з урахуванням чисельності та густоти проживання населення, стану транспортних магістралей, інтенсивності руху транспорту.

Наказом затверджено:

- 1.1. Положення про єдину систему надання екстреної медичної допомоги

- 1.2. Положення про відділення невідкладної медичної допомоги лікарні

- 1.3. Правила виклику бригад швидкої медичної допомоги

- 1.4. Порядок госпіталізації пацієнтів бригадами швидкої медичної допомоги у лікувально-профілактичні установи

- 1.5. Порядок дій медичного персоналу швидкої медичної допомоги при ліквідації медичних наслідків надзвичайних ситуацій

 

Прес-служба МОЗ України