Проблеми з нестачею вакцини буде вирішено в найкоротші терміни - Головний державний санітарний лікар України

img

Сьогодні існують певні проблеми з недостатньою кількістю вакцини проти поліомієліту, але завдяки розумінню з боку уряду їх буде вирішено в найкоротші терміни. Про це під час прес-конференції сказав Головний Державний санітарний лікар України Геннадій Рожков.

За його словами, на сьогодні в регіонах є 184 тисячі доз вакцин проти поліомієліту, яких вистачить для вакцинації необхідних груп населення протягом одного місяця. Крім того, як зазначив Головний державний санітарний лікар України, в регіонах також є в наявності комбінована вакцина, до складу якої входить інактивована поліомієлітна вакцина для дітей першого року життя у кількості 128 тисяч доз.

"Тендер на закупівлю цієї вакцини, відповідно до потреб регіонів, проведено. Але у зв'язку з проведенням тендерної процедури може виникнути 1-2 місячне "провисання" у вакцинації. Ми знаємо цю ситуацію і готові її вирішувати", - сказав Геннадій Рожков.

Він також повідомив, що було розроблено план заходів із підтримки статусу країни, вільної від поліомієліту, на 2008-2010 рр. Цей план буде допрацьовано і затверджено Головним Державним санітарним лікарем.

Геннадій Рожков також додав, що завдяки розумінню цієї проблеми чинним урядом є впевненість у тому, що в найшвидші терміни проблема буде вирішена. "Міністр дав доручення в місячний термін забезпечити 100% наявність вакцини, і ми це доручення виконаємо", - сказав він.

Головний Державний санітарний лікар наголосив, що основним методом профілактики поліомієліту у світі є вакцинація.


Прес-служба МОЗ України