Звернення міністра охорони здоров’я Василя Князевича до медичних працівників України

img

Шановні, дорогі колеги - лікарі, медсестри та всі ті, хто прийшов на допомогу у важкі хвилини стихійного лиха, яке трапилося 23-25 липня в 6 областях України, хто дотепер щодня докладає сили та знання, рятуючи хворих.

Дозвольте висловити слова глибокої подяки та підтримки у ці дні. Переконаний, що саме у скрутних ситуаціях виявляється істинна природа людини.

Найтепліші слова я хочу адресувати медикам на місцях, які взяли на себе найбільший тягар в перші хвилини повені. Недосипаючи ночами, ви залишались і залишаєтесь відданими своєму професійному обов’язку, допомагаєте співвітчизникам, незважаючи на власні зруйновані чи підтоплені домівки, сімейні негаразди.

Я також дякую всім колегам з інших куточків України, які щодня надають і фахову, і психологічну, і матеріальну допомогу постраждалим.

Особливі слова підтримки хочу висловити Держсанепідслужбі, яку останнім часом хоч і жорстко критикую, все ж усвідомлюю міру відповідальності, яка лежить сьогодні на її плечах. Сьогодні саме ви, - санітарні лікарі – на передовій нашого благополуччя, завдяки вашій наполегливій роботі вдається тримати під контролем поширення інфекційних захворювань у постраждалих регіонах.

Підкреслюю, що головним завданням для всіх нас є збереження здоров'я людей. Тому тільки об’єднавши зусилля, ми зможемо досягнути поставленої мети та протистояти стихійному лиху!

 

З глибокою повагою,

Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич

<!-- after -->