Пам`яті Алли Миколаївни Кільдишової

img
Пам`яті Алли Миколаївни КільдишовоїОдеська обласна державна санітарно-епідеміологічна служба переживає важку втрату. 13 листопада ц.р. пішла з життя Алла Миколаївна Кільдишова – заввідділу комунальної гігієни облСЕС, фахівець високого рангу. За професійну відданість обраній справі, невтомну працю вона нагороджена орденом «Дружби народів», медаллю «За трудовую доблесть», почесними грамотами МОЗ України, почесними відзнаками Одеської обласної держадміністрації та Одеської обласної Ради.  
Алла Миколаївна Кільдишова народилася на Черкащині, закінчила санітарно-гігієнічний факультет Харківського медінституту у 1962 році. Перше місце її роботи і перша посада –  санітарний лікар СЕВ Кролевецького району Сумської області, з1968 року працювала в Одеській обласній СЕС, спочатку – лікарем комунальної гігієни, а з1985 року і до кінця життя очолювала відділ комунальної гігієни.
Заповітним кредо Алли Миколаївни Кільдишової було визначення ролі санітарного лікаря в першу чергу як провідника ідей соціальної гігієни у повсякденному захисті здоров’я людини  в умовах науково-технічного прогресу, його професійне вміння досягти балансу у між корисним та шкодою, якої завдають і людству, і навколишньому світові індустріалізація та урбанізація.
Алла Миколаївна Кільдишова була мудрим наставником молоді, її поради цінували фахівці усіх напрямків санітарно-гігієнічної справи, нею пишалися, на її працездатність рівнялись, вона заслужила високий авторитет серед служб, з якими співпрацює санепідслужба області.
Втрата Алли Миколаївни Кільдишової є непоправною для колективу обласної санепідслужби. Сум і печаль ми розділяємо з її сім’єю, з рідними і друзями, з усіма, хто її знав і любив.  
Пам’ять про Аллу Миколаївну житиме в наших серцях вічно.

Колеги